laatst vers gemaakt:

maandag 5 juni 2023

gastenboek,

soort van...

 

DE POST

DEZE WEEK VERSCHEURD

             >>>

Verwarring alom over een saaie kwestie als openingstijden. Het lokaal is alle donderdag-, vrijdag- en zaterdagavonden vanaf negen uur geopend voor publiek (bezoekers dienen zich wel te legitimeren.... als publiek ! ) >>>

De andere avonden is het besloten club, of zoiets.

 

Tenzij op deze pagina anders staat aangegeven, maar dat spreekt.

 

 

 

 

DE NIEUWE

CATALOGO DISASTRO

IS UIT !

JUNI 2023 >>>

 

CONTRA LIGA

Alles over voetbalclubs die er werkelijk toe doen  >>>

 

 

Kristalmaandag kan wel garanderen dat je gemaild wordt, maar niet dat je geen schlemiel blijft.

Wil je toch op de KM-mailinglist figureren en onregelmatig op de hoogte gehouden worden van  Klarist-evenementen en andere Kristalmaandag-dieptepunten: klik dan hier...

 

NIEUW:

Bellen Naar De Kroeg Vanaf Deze Pagina: Toucheer Het Plaatje!

 

Uniek in Nederland: Een wekelijkse FC Sankt Pauli-fankneipe.

Ieder weekeinde is de wedstrijd van de 'Kiezkicker' op groot beeld te zien in dit café >>>

 

AVONDPLAATJES

of.. hoe zag het etablissement er uit in een ver verleden  (om auteursrechtelijke redenen is deze pagina op zwart) >>>

 

TIEN GEBODEN 2001 >>>

 

(advertentie?)

Een gezellige roker steekt 'm nog op.

 

 

De Grote Geliefde Leider doet raar >>>

5 november 2005

 

 

 

 
 

 


 

(mededeling van de sponsor)

 

UITGEBROKEN NIEUWSDe Klarist op facebook? Dit zijn valse profeten; kruisigt hen ! ! +++ Volg ons niet op twitter. Ga iets leuks met je leven doen ! +++

2023

juni

 

 LOSSE VERKOOP IN DIT ETABLISSEMENT

 

2023

mei

 

 

WIR SIND ASOZIALE ZECKEN !

 

Sedert jaren is het lokaaltje het alto-trefpunt van de niet-doorsnee voetbalfan. Geen megalomaan gedoe om het miljoenenbal in de Sjampionnenliga, niet eens in de Euroliga, en sowieso zelden in de Bundesliga, kortom; een wereld te winnen, in alle opzichten.

 

 

Eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 29 juli 15:30 uur

FC St. Pauli - n.n.b.

Veel meer info over dit >>> en >>>

 

 

 

2023

april

 

LOEVESTEINSESSIES#35

Na een weinig uitstel gaat LOEVESTEINSESSIES voort met de 35e editie op ZATERDAG 29 april, met een aanvangstijd van 20:00 uur.

In de opstelling van deze avond is voorzien door Giovanna's Zoo, Kronovizor en dichter Marcel Ozymantra. Het programma wordt gecomplenteerd met tekenares Clara Diepenhorst.
 

LOEVESTEIN#36 heeft nog geen definitieve datum.

 

2023

april

 

DERBY-AVOND OM TE SMULLEN

Het bestuur van de Braunweisse Tulpen presenteert deze derby-avond op vrijdag 21 april. Het etablissement is al open om 17.30 uur. Er kan worden meegespeeld in een 15 minuten-toto, waarbij tussenstanden smakelijke, drinkbare prijzen op kunnen leveren. Ook zijn er heerlijke broodjes Brat- en/of Currywurst verkrijgbaar, al dan niet met een romige zuurkool. De wedstrijd Hamburger SV - FC St. Pauli begint om 18:30 uur.

2022

december

 

EVENEMENT UIT VERVLOGEN TIJDEN

Ooit in alle 'onschuld' kon een WK voetbal georganiseerd worden in de spelonken van de beschaving. Dit wordt, ondanks de onverschilligheid van betrokkenen, een steeds moeilijker verhaal. Het aanstaande evenement in Qatar is een (niet al te) fraai voorbeeld.

Dit maakt ook dat in dit lokaal met enige terughoudendheid wedstrijden worden getoond. Negeren van onwelgevallige kwesties is ook geen optie. Slechts een enkele wedstrijd zal op scherm geprojekteerd worden. Eerst vanaf de kwartfinales zullen alle wedstrijden te zien zijn.

Uiteindelijk is het politburo des lokaals net zo miserabel als Neerlands Hoop in 1978 al zong: "er is even geen tijd voor, zo juist is gescoord"...

Kritieken welkom in het gastenboek.

vrijdag 9 december 20:00 uur: Nederland - Argentina

 

 

2022

juli

 

EEN EUROPEES KAMPIOENSCHAP

Herhaling of niet. In Kafee De KLarist gaan we er voor zitten om te zien of het de Oranjeleeuwinnen lukt wat de mannen niet is gelukt; de Europese titel te prolongeren. Alle wedstrijden van de Nederlandse meiden zijn te zien op groot scherm.

Het lokaal is open een uur voor de aftrap..

 

ZATERDAG 9 JULI  21:00  Nederland - Zweden

WOENSDAG 13 JULI 21:00  Nederland - Portugal

ZONDAG 17 JULI 18:00  Nederland - Zwitserland

ZATERDAG 23 JULI 21:00  Frankrijk - Nederland (kwartfinale)

En daarna zien we wel weer verder.

 

2021

juni

 

AFGELOPEN MET ROTTE PEERKE SPELEN

Na ruim negen maanden retraite heropent het etablissement de deur vanaf ZATERDAG 26 JUNI. Met beperkingen. Zo blijft de deur toch weer gewoon gesloten. En is iedere avond besloten club.

Bezoekers die toch willen aanbellen, zullen vooraf moeten reserveren. Dit kan gewoon met een mailtje tot 19:00 uur op de dag zelf, die overigens per retourmail wel bevestigd moet worden. Na 21:00 uur kan ook nog lekker eigenwijs telefonisch geïnformeerd worden of er nog plek is. Uiteraard alleen op de bekende openingsavonden, wordt er haastig aan toegevoegd.

 

2019

juni

 

ZOMERSTOP, WAT ZOMERSTOP?

 

Oneven jaren zonder EK/WK. Dat lijkt iets van een vorige eeuw.

Dit jaar doen we een lang weekeinde Nations League (huh?) gevolgd door een Vrouwen-WK op groot scherm in het lokaal. Zelfs met wederom een heuse toto. Het zal dus wel weer op een teleurstelling uitdraaien. Maar dat is in even jaren niet anders  >>>  

 

2018

september

DEUTSCHE WOCHE

FC St. Pauli speelt een paar keer, maar voornamelijk op de Dag des Heere de stadsderby, en het is oktober: 26 tot 30 september (huh?). Genoeg reden dus om tussen de wedstrijden op de woensdag en de zondag Duitse muziek uit de speakers te laten rocken en het bier in grote glazen te doen rondgaan. Met als vrijdags tussendoortje het Oktoberfest Rocknacht. Voor dit alles zijn heuse weekaanbiedingen in het geding. En een Duits ontbijt voor wie zondags niet ter kerke gaat >>>

 

2018

mei

 

HUH, W.K.? DE TWEEJAARLIJKSE TELEURSTELLING

Hier hoeven we niet eens een paar wedstrijden op te wachten. Wij Hunnie doen op voorhand al niet eens mee. En we gaan al helemaal niet noteren wie er wel meedoen. Of toch wel; De Zuidelijke Nederlanden België doet dus wel mee. Daarom verandert het lokaal in deze juni-maand in een Belgisch kot. We moeten wat, toch >>>

 

2018

mei

Op den Zaterdag de dertienden Mei in het Jaar des Heeren 1978 vestigde zich een Tapperij aan ener Localiteit des Weimarstraat 319. Een bescheiden Rekensom leert dat deze onvergetelijke Handeling dezer Dagen juist voor veertig Jaren geschiedde. Het nog immer schenkende Lokaal bewijst Eer aan dezes Verjaardag met een driedaagsch Programma >>>

 

2017

december

HERINNERT U ZICH DEZE NOG NOG NOG...

Gek genoeg zijn er ook dit jaar weer favoriete muzikanten overleden. Voor een laatste eerbetoon bij het scheiden van het jaar worden onverwachte clips op groot scherm getoond.

Vrijdag 29 december begint de voorstelling omstreeks half elf 's avonds in het bekende etablissement.

 

2017

december

 

BRRR WINTER

Het is december en bijna ouderwets ijskoud. En hier gaat het etablisement iets mee doen (want als er iets te verdienen, nee, verkeerde tekst). In de Weimarstraat en omgeving vindt zaterdag 16 december het festival Winterlicht plaats. Dit kafee is vanaf vier uur des middags geopend. Iets later, pakweg rond zes uur beklimt The Red Stone Circus het podium voor een kwartet speedy optredens.

 

 

2017

oktober

 

OKTOBERFEST ROCKNACHT

Het begon in 1810 met een paardenrace, jaren later kwamen de eerste biertenten, en die werden zo groot dat de wedstrijd is komen te vervallen. Gelukkig maar; geen idee hoe je een paardenrace in de kroeg regelt. Een bierfeest daarentegen... Vrijdag 6 oktober dompelt het etablissement zich in Beierse hosen. Klanten die dat ook doen krijgen een liter bier van lokaal.

 

 

2017

september

 

MUZIEK OP ZWART

Tweewekelijks evenement waar er geen mp3 wordt gedraaid, noch 4's, noch welke ceedee ook, maar bakkelieten vinyllen muziek. En het kan nog klassieker: neem vooral je eigen plaatjes mee !  

Eerstvolgende gelegenheid is vrijdag de 22e september.

Het etablissement opent de voordeur om negen uur des avonds

 

2016

december

 

DUBBELSLAG AAN JAAREINDE

Zaterdag 24 december opent het etablissement zijn voordeur voor een jazzy cocktailparty. Gratis hapjes en voor 23 uur is ook de eerste cocktail gratis. Nauwelijks een week later, zaterdag 31 december, is er een klassieke disconacht vanaf middernacht. Voor een goed begin van 2017, of zoiets.

 

2016

november

 

BINNEN HEEFT DE TIJD IETS VOOR ZICH ZELF GEDAAN...

Precies, het meewaaien met iedere toevallige mode laat het politburo onverschillig. En zo zijn er wel meer trends die met voeten getreden worden...  >>>

2016

oktober

 

EINDE VAN DE BONNETJES..?

Jawel, hoor. We hebben weer eens een nieuwe regel. Met ingang van 1 november wordt het laten staan van drankbonnetjes in het lokaal een stukje ingewikkelder. De opgebouwde rekeningen zullen dan onverwijld bij het  Bureau Krediet Registratie (BKR) worden gemeld, met alle gevolgen vandien (zucht).

2016

juni

 

2 JUNI-FEEST

Historische data worden in ere gehouden.

Op de avond van donderdag 2 juni zal de band Sterk Water acte de presence geven. Guy Tavares en Jan Duivenvoorden verzorgen het voorprogramma. FEEST dus. Vanaf negen uur in de avond.

 

 

2015 december

EEUWENOUDE KULTUURNACHT

Oude tradities nieuw leven inblazen is altijd listig, maar dit lokaal doet het ijskoud. In de nacht van 24 december doet de huisdeejay zijn antieke platendoos weer 's leeg graaien en swingend op de diverse draaitafels neerleggen. Rocking with dinosaurs is terug van weg geweest ! ! !

En er is natuurlijk altijd die andere mogelijkheid >>>

 

2015

november

 

CLUB UNDERGROUND of een ander geluid...

In plaats van de rimpelingen in de geluidsvijver die doorgaans het etablissement vullen, is elke laatste vrijdag van de maand een verrassender sound, gecomponeerd door deejay tracy2cat, te beluisteren.

Eerstvolgende avond is vrijdag 27 november; aanvang 22.00 uur.

2015

maart

 

WE GAAN TROLLEN !

Een creatuur van onbekende herkomst heeft het behaagd de naam van dit lokaal te kapen, en een, lege, pagina op de Stasi-seite "Facebook" te plaatsen. Deze leegte wordt gewaardeerd. Er zijn daar zelfs vier (herhaal: vier) mensen (?) die dat leuk vinden. Het politburo van dit etablissement beraadt zich....

 

2015

maart

HERINNERT U ZICH DEZE NOG NOG?

Hier is het politburo volledig onschuldig aan: een elpee-presentatie.

Het ensemble 'Vuigtuig" doet met een akoestische sessie hun vinyllen produkt onder het voetlicht brengen op zaterdagavond 21 maart. Is niet helemaal een debuut, want deze clip is al maanden terug opgenomen in onder meer dit lokaal.

 

 

 

2015

februari

ÉÉN BETALEN, TWEE VERBLIJVEN

Kafee De Klarist splitst zich, evolutionair verantwoord, in tweeën. Dus nog meer profijt voor de prijs van één lokaal. Profiteer zaterdagavond 21 februari vanaf negen uur voor de eerste keer van het voordeel van het DUBBELETABLISSEMENT, dat zijn ROOKSALON officieel opent.

GRATIS ROOK !!

2014

mei

 

DE HAAGSE KULTLIJST VAN 2014

Er bestaan veel top-zoveel's van Haagse popmuziek. Kafee De Klarist heeft er nu ook één. Gewoon, omdat het politburo van dit etablissement het weer’s beter weet. Het heeft een kultlijst, die cultureel-historisch overdadig veel zoden aan de dijk zet, samengesteld. Woensdag 28 mei toont het lokaal de veertig bovenste beste clips op de lijst vanaf half tien in de avond. De gehele lijst staat hier genoteerd >>>

2014

mei

 

BACK TO 78

13 mei 1978: Een dranklokaal dat wij vandaag zo goed kennen, ziet het levenslicht. Dit jubileumjaar wordt dit groots gevierd op vrijdag 16 mei.

Vroeger was natuurlijk niet alles alleen beter, maar ook goedkoper. Deze avond gaan we daarom niet alleen met beeld en geluid 36 jaar terug in de tijd, maar met een beetje mazzel ook pecuniatechnisch. Prijzen anno 1978 ! Geruststelling: je hoeft geen guldens op zak te hebben.

 

2014

maart

OPEN VINYL AVOND

Ze liggen er: de vinyllen schijfjes. En de platenspeler is al jaren kapot of gewoonweg verdwenen.

Dan is zaterdag 22 maart de gelegenheid om de schijven weer eens van het stof te ontdoen. Neem je mieterse platen mee en het verloren gewaande geluid klinkt weer ouderwets door het lokaal..

2014

februari

De befaamde klimatoloog W. de Vries zegt, en dus is het waar, dat het 23 februari 's nachts om 4.49 uur het koudste tijdstip is in deze streken. Het grote moment wordt des zaterdags vooraf gegaan door de jaarlijkse WODKA-NACHT in dit lokaal. Voor slechts twintig euri wordt de klant getrakteerd op een uitgebreid wodka-arrangement: vier drankjes waar wodka in gepleurd is (er is ook een cocktailkaart), plus een ander drankje naar keuze met een lekker plankje vreetjes.

De grote kwestie blijft natuurlijk of de kachel aan staat.

 

2013 december

 

REVOLUTIE IN KROEGENLAND

"Het is verboden in een horecalokaliteit de aanwezigheid toe te laten van een persoon die in kennelijke staat van dronkenschap verkeert." >>> Dat wordt niet meer thuis indrinken en bezopen in de kroeg rondhangen. maar we zetten gewoon een oude gewoonte op z'n kop.

Wanneer je vanaf nu op een zaterdagavond voor elf uur 's avonds komt INDRINKEN IN HET CAFÉ, worden de drankjes met korting geschonken. Echter... alleen als je belooft daarna thuis ladderzat te gaan worden.

 

“Zo meneer, zijn wij dronken?”  “Nee, wij zijn nuchter.”

“Weten wij dat zeker?”  “Nee, ik bedoel ja.”

“U drinkt uit een kaars.”  “Kaarsen zijn lief”

 

2013

mei

 

WHAT'S ANOTHER YEAR

Het antwoord is... het jaar dat het politburo iets meegekregen heeft van deze onduidelijke competitie. Zelfs ver voor de oostblokinvasie. Dit gaan we inhalen, we doen gek , we doen Anouk op groot scherm, zaterdag 18 mei.

 

2013

april

 

Van Troonswisselingen, Gekroonde Kim's, Die Voorbij Komen.

Een historische salon op de hilarische maandag van 29 april A.D., vanaf 20.13 uur.

Tentoonstelling en film met treffende muziek ter begeleiding, en dat alles voor een toegangsprijs waar niet over nagedacht is: nulli euri dus.

Analyse en plaatje om in de stemming te geraken >>>

 

2011

november

 

Het lokaaltje was jaren wereldberoemd aan de Wolga, ver achter het ijzeren gordijn, nu schuift de reputatie westwaarts tot aan de verdwenen Muur. Of is het toch oostwaarts? En een muurtje dat er niet eens is? Het zijn verwarrende tijden >>>

2011 september

 

1991... toen de Sovjet-Unie nog in elkaar zat, Ruud Lubbers nog premier was, terreuraanslagen nog gewoon Corsicaans waren, Trabanten nog van de fabrieksband afrolden, en Baywatch nog pikante televisie was... En het hier zo geprezen lokaal 18 september acte de presence op het ondermaanse gaf. Zo lang geleden dus >>>

Hiero in het jaar onzes Heren 2011 >>>

2010

november

 

 

De undergrounddagen zijn weer voorbij. Het politburo heeft per oekaze verordonneerd dat het illegale (huh?) tabakgesabbel van sommige rokers afgelopen moet zijn. Vanaf deze maand houdt het etablissement zich aan de wet. Het is triest.

 

2009

augustus

Hoeveel wijzen er precies uit het oosten komen, weet het politburo ook niet. Wel is bekend dat een frisse voetbal-tegenwind uit het Duitse (noord)oosten waait. Eén(?)maal per week is De Klarist fankneipe voor FC Sankt Pauli aanhangers. Kroegbreed worden de bloedstollende belevenissen van deze Hamburgse alto-verein in beeld gebracht >>>

 

2008

juni

Het ligt in de bedoeling dat vanaf 1 juli er gezond gezopen kan worden in de kroeg. Zonder de geur van tabak dus. De contouren van Apartheid liggen reeds in het draaiboek van het politburo van uw lokaal opgetekend, maar daarover later.... Eerst nog even dit >>>

2008

februari

Niet alleen de nota's aan het eind van de avond, ook in de scores op de dartbaan wemelt het van de rekenfouten. Dus hangt er prompt een elektronisch scorebord aan de muur. Nu nog alleen voor de puntentelling aan het dartbord, later voor de schattingen bij het afrekenen?

 

2007

januari

 

 

Het 'normen & waarden debat' begint vrucht af te werpen. Dit criminele etablissement zal eindelijk zijn deuren gesloten moeten houden voor mensen die maar niet op tijd naar bed willen gaan. Intussen gaat het politburo wodka van water pogen te onderscheiden >>>

2006

maart

Volgens de lokale hermandad is het niet pluis. Agenten vielen een dinsdagnacht na tweeën binnen, omdat "zij stemmetjes hoorden". Stemmen die na grondige controle van onder meer het dak en enkele tuinen van buren niet als van mensen, laat staan klanten, konden worden ontwaard. Mocht iemand dus na een bezoek aan De Klarist last krijgen van stemmetjes, dan is dat heel gewoon >>>

2005

september

 
Na vele, uiteraard ongefundeerde, klachten over torenhoge rekeningen, is dit seizoen een heuse cursus "tellen voor klanten" van start gegaan.
2005 september

Het etablissement is eindelijk helemaal klaar voor de 21e eeuw. De technologische inhaalslag is deze maand gemaakt met de installatie van een gramophone-speler.

2005 mei

Het zwerversgehalte van de Klarist-klandisie is ongekend hoog. Per referendum is bekend geworden dat dit komt door de euro

 

Zie verder >>>

2005

april

Normen en Waarden-debat. Het is weer vereist de barman met Excellentie aan te spreken.
2005 maart Nieuw Dartbord Bedreigd Door Hooligans

Introductie Dolfijnen In Damestoilet Valt Niet In Het Water

2005

februari

Boze Buurman Herontdekt Telefoon, En Heeft Nog Geen Verzoekplaatjes Aangevraagd.

2005

januari

Tsunami In Spoelbak Eist Geen Slachtoffers. Desondanks is er een actie, waaraan vele cliënten belangeloos meewerken (of ze nu willen of niet (waarschijnlijk niet) te verwachten komend voorjaar.