Eerstvolgende wedstrijd:

in het weekeinde van 11 september

 

live op groot scherm in Kafee De Klarist >>>

 

HET WEER AAN DE ELBE KOMENDE ZOMERDAGEN

voornamelijk zonnig en soms wat nattigheid bij een gemiddelde temperatuur van eenentwintig klein nulletje c 

 

Contra-Liga

tips voor wie geen zin heeft in

FC Qatar Airways

>>>


FC Sankt Pauli Webseite

>>>


FC Sankt Pauli

Fanshop

>>>


 

Fankneipe De Klarist

in de media >>> 

 


 

Historisch FCSP

 >>>

 


 

 

Voetbalnieuws uit het oosten

 >>>


 

28 juni  2020

FANKNEIPE NACHRICHTEN

2020

juni 

SOLIDARITEIT HEEFT GEEN HOUDBAARHEIDSDATUM

De beperkingen van de afgelopen maanden hebben hun stempel gedrukt op het culturele landschap, ook in Hamburg. Hoewel de meeste instellingen hun deuren mogen heropenen, althans onder voorwaarden, blijft de clubscene stil. Om te voorkomen dat de crisis niet permanent wordt, tonen FC St. Pauli en Fritz-Kola solidariteit met de undergroundscene. In samenwerking met Clubkombinat Hamburg krijgen de befaamde Retter-shirts een nieuw leven.

Eindelijk weer dansen: in de favoriete club met goede muziek en koude cola. Tot dusver is dat helaas  wishful thinking. Ook al worden de teugels in de culturele sector en het uitgaansleven gevierd; clubdeuren moeten nog steeds op slot blijven. Voor het behoud van diverse Hamburgse clubs en het culturele landschap, zijn de Retter-shirts van St. Pauli uit 2002 sinds 22 juni 2020 weer volop verkrijgbaar.

"Onze wijk wordt mede gevormd door de levendige clubscene. Als FC St. Pauli willen we ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat de wijk na Corona net zo kleurrijk en opwindend is als voorheen. Het spreekt voor zich dat we in deze geweldige campagne in samenwerking met onze Supportpartner Fritz Kola graag onze bijdrage leveren", legt Bernd von Geldern, salesmanager bij FC St. Pauli, uit.
 

2020

juni

 

SV Wehen Wiesbaden - FC St. Pauli  5:3

 

Zum Abschluss: Kiezkicker verlieren Torfestival   >>>

 

     

 

 

 

  EINDSTAND 19/20      
12. Jahn Regensburg  34  43   50-56
13. VfL Osnabrück  34  40   46-48
14. FC St. Pauli  34  39  41-50
15. Karlsruher SC  34  37   45-56
16. 1. FC Nürnberg  34  37   45-58

Voor de volledige stand, uitslagen en het programma  >>>

 

 

2020

maart

 

"Viel Kraft & mehr Lohn für die, die alles geben! Danke! Solidarität mit denen, die es am härtesten trifft!"

 

2020

februari 

FC ST PAULI BLIJFT IN MILLERNTOR

Er zijn lange termijnen en er zijn langere termijnen. FC St. Pauli heeft het gebruikscontract van de grond onder stadion Millerntor is verlengd tot... 2110 ! Ook het complex Heiligengeistfeld blijft in gebruik tot het jaar 2100.

"Deze ontwikkeling is zowel een taak als een motivatie voor ons om alles te investeren in een succesvolle toekomst," juicht clubbaas Oke Göttlich. "Ons stadion is niet alleen de thuisbasis van het professionele voetbal, maar ook het sociale en culturele centrum voor leden, fans en vele andere betrokken mensen en groepen."

De deal is mogelijk gemaakt dankzij een overeenkomst met de belastingdienst van de stad Hamburg. “FC St. Pauli heeft niet alleen een vaste plek in het hart van zijn fans. Het bevindt zich ook geografisch in het hart van onze stad. En dat is precies hoe het in de toekomst zou moeten blijven, ”zei Falko Droßmann (SPD), districtmanager Hamburg-Mitte.

 

2020

januari

 

FC St Pauli verhoogt de prijzen van alle soorten worst in het Millerntor-stadion met elk dertig cent. De prijsverhoging is voor het eerst tijdens de wedstrijd tegen VfB Stuttgart, de eerste februari.

"Het blijft belangrijk voor ons dat we onze fans een betaalbare stadionervaring kunnen blijven bieden. Op dit moment is de ontwikkeling van de vleesmarkt echter moeilijk te voorspellen, en daarom kunnen we vanuit het huidige oogpunt niet eens uitsluiten dat we de prijzen voor het nieuwe seizoen opnieuw moeten aanpassen", zegt Bernd von Geldern, Managing Director Sales bij FC St. Pauli.

De braadworst kost in de toekomst dus 2,80 euro, de prijs voor Krakau en currywurst wordt verhoogd naar 3,30 euro. Ondanks de stijging heeft de Millerntor nog steeds de goedkoopste stadionworst van alle ligas.

 

2019

oktober

 

Cenk Şahin reageerde via Instagram op de oorlog die Turkije is begonnen in Noord-Syrië: "We staan aan de kant van onze heroïsche militairen en legers. Onze gebeden zijn met u!" Club en supporters zijn woedend.

Ultrà Santa Pauli-fans hebben scherpe kritiek op de verklaring. USP heeft zijn eigen vereniging opgeroepen om Cenk Şahin er uit te gooien. Hetgeen dus inmiddels gehonoreerd is. Het was niet de faux-pas van Şahin; in het verleden heeft hij zich uitgesproken op een minachtende manier met betrekking tot het sterven van de Koerdische bevolking. Ook de solidariteitsactie van de Hamburgse club voor de aan vervolging blootgestelde ex-Paulianer Deniz Nagi werd door hem publiekelijk neergesabeld.

Inmiddels heeft Sahin onderdak gevonden bij Basaksehir; de klup die gedurende de Erdogan-era plots een topper in Turkije is geworden. Waar kennen we dit van?

 

2019

september

 

INTER ST. PAULI

Nu de transfermarkt gesloten is, blijken de Kiezkicker wel heel internationaal te zijn geworden. Maar liefst de helft, zestien (!) spelers zijn van niet-Duitse komaf. Dat is meer dan de Bundesliga-reuzen Bayern en Dortmund in hun gelederen hebben. De Babylonische verwarring komt uit Polen, Zweden, Engeland, Wales, Noorwegen, Griekenland, Turkije, Nederland, Oekraine, Zuid-Korea, Japan, Mali en de Dominicaanse Republiek. Nog afgezien van dubbele paspoorten, want dan kunnen Italië, de Verenigde Staten, Ghana en Bulgarije nog aan dit lijstje worden toegevoegd. De haven van Hamburg is één van de grootsten ter wereld, dus is zo'n vreemdelingenlegioen  eigenlijk heel logisch. Nu nog even uitzoeken hoeveel er daadwerkelijk per boot zijn aangekomen...

 

2019

juni

 

FC ST. PAULI VERKOOPT ZIJN STADION !

Zoals overal ter wereld doen voetbalklups op zoek naar gelden hun stadion in de verkoop, om na verloop van tijd te eindigen als filiaal van een Russische oligarch of Arabische emir. De cultclub in Hamburg zoekt andere geldschieters: zijn eigen supporters.

Tijdens de jongste jaarvergadering is het idee al op tafel gekomen: verkoop van aandelen en onderbrengen in een coöperatief model. Om toch maar een Arabisch-Russische coup uit te sluiten, blijft de meerderheid van de stadionaandelen in handen van de club. Zesenveertig procent mag naar de Braunweisse fans gaan  >>>

 

2019

juni

 

In deze zomer waarin plots de vrouwen-wk volop in de blangstelling staat, speelt het eerste vrouwenteam (Regionalliga) een internationale oefenwedstrijd tegen Wiener SC (3e niveau) voor een kleine 3600 toeschouwers. Dit betekent de tweede best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Oostenrijk en dat voor een westrijd op 3. Liga niveau! Te bedenken dat de St-Pauli-vrouwen normaal op de velden achter het Millerntor spelen met zo'n 100 man supporters.

 

2019

februari

AN OBSCURE GERMAN SOCCER TEAM

Het is niet echt typisch Amerikaans; aandacht voor een miezerig Duits voetbalclubje dat meer dan veertig jaar voor het laatst een titel (!) heeft gewonnen. De New York Times >>> weet het inmiddels >>>