Eerstvolgende wedstrijd:

niet voor 3 april

 

 live op groot scherm in Kafee De Klarist >>>

 

HET WEER AAN DE ELBE TIJDENS HET THUIS ZITTEN

natte walken afgewisseld met wat zon bij een gemiddelde temperatuur van dertien klein nulletje c 

 

Contra-Liga

tips voor wie geen zin heeft in

FC Qatar Airways

>>>


FC Sankt Pauli Webseite

>>>


FC Sankt Pauli

Fanshop

>>>


 

Fankneipe De Klarist

in de media >>> 

 


 

Historisch FCSP

 >>>

 


 

 

Voetbalnieuws uit het oosten

 >>>

6 april  2020

FANKNEIPE NACHRICHTEN

2020

maart

 

 

ALLE WEDSTRIJDEN IN DE

1. EN 2. BUNDESLIGA ZIJN UITGESTELD

De corona-crisis slaat ook in de Bondsrepubliek toe. De Duitse bond heeft besloten alle wedstrijden tot het eerste weekeinde van mei uit te stellen.

Vanzelfsprekend kan er (nog) geen nieuw speelschema worden gepubliceerd. Het programma op >>> slaat nergens meer op. Een nieuw zal in april (?) worden gepubliceerd.

 

2020

maart

 

"Viel Kraft & mehr Lohn für die, die alles geben! Danke! Solidarität mit denen, die es am härtesten trifft!"

 

2020

maart

 

SV Sandhausen - FC St. Pauli  2:2

 

Kiezkicker zum vierten Mal in Folge ungeschlagen   >>>

 

     

 

 

 

  STAND 9 MAART      
9. Hannover 96  25  32   34-37
10. Jahn Regensburg  25  32   36-42
11. FC St. Pauli  25  30  33-32
12. VfL Osnabrück  25  29   32-35
13. SV Sandhausen  25  29   30-33

Voor de volledige stand, uitslagen en het programma  >>>

 

 

 

FC ST PAULI BLIJFT IN MILLERNTOR

Er zijn lange termijnen en er zijn langere termijnen. FC St. Pauli heeft het gebruikscontract van de grond onder stadion Millerntor is verlengd tot... 2110 ! Ook het complex Heiligengeistfeld blijft in gebruik tot het jaar 2100.

"Deze ontwikkeling is zowel een taak als een motivatie voor ons om alles te investeren in een succesvolle toekomst," juicht clubbaas Oke Göttlich. "Ons stadion is niet alleen de thuisbasis van het professionele voetbal, maar ook het sociale en culturele centrum voor leden, fans en vele andere betrokken mensen en groepen."

De deal is mogelijk gemaakt dankzij een overeenkomst met de belastingdienst van de stad Hamburg. “FC St. Pauli heeft niet alleen een vaste plek in het hart van zijn fans. Het bevindt zich ook geografisch in het hart van onze stad. En dat is precies hoe het in de toekomst zou moeten blijven, ”zei Falko Droßmann (SPD), districtmanager Hamburg-Mitte.

 

2020

januari

 

FC St Pauli verhoogt de prijzen van alle soorten worst in het Millerntor-stadion met elk dertig cent. De prijsverhoging is voor het eerst tijdens de wedstrijd tegen VfB Stuttgart, de eerste februari.

"Het blijft belangrijk voor ons dat we onze fans een betaalbare stadionervaring kunnen blijven bieden. Op dit moment is de ontwikkeling van de vleesmarkt echter moeilijk te voorspellen, en daarom kunnen we vanuit het huidige oogpunt niet eens uitsluiten dat we de prijzen voor het nieuwe seizoen opnieuw moeten aanpassen", zegt Bernd von Geldern, Managing Director Sales bij FC St. Pauli.

De braadworst kost in de toekomst dus 2,80 euro, de prijs voor Krakau en currywurst wordt verhoogd naar 3,30 euro. Ondanks de stijging heeft de Millerntor nog steeds de goedkoopste stadionworst van alle ligas.

 

2019

oktober

 

Cenk Şahin reageerde via Instagram op de oorlog die Turkije is begonnen in Noord-Syrië: "We staan aan de kant van onze heroïsche militairen en legers. Onze gebeden zijn met u!" Club en supporters zijn woedend.

Ultrà Santa Pauli-fans hebben scherpe kritiek op de verklaring. USP heeft zijn eigen vereniging opgeroepen om Cenk Şahin er uit te gooien. Hetgeen dus inmiddels gehonoreerd is. Het was niet de faux-pas van Şahin; in het verleden heeft hij zich uitgesproken op een minachtende manier met betrekking tot het sterven van de Koerdische bevolking. Ook de solidariteitsactie van de Hamburgse club voor de aan vervolging blootgestelde ex-Paulianer Deniz Nagi werd door hem publiekelijk neergesabeld.

Inmiddels heeft Sahin onderdak gevonden bij Basaksehir; de klup die gedurende de Erdogan-era plots een topper in Turkije is geworden. Waar kennen we dit van?

 

2019

september

 

INTER ST. PAULI

Nu de transfermarkt gesloten is, blijken de Kiezkicker wel heel internationaal te zijn geworden. Maar liefst de helft, zestien (!) spelers zijn van niet-Duitse komaf. Dat is meer dan de Bundesliga-reuzen Bayern en Dortmund in hun gelederen hebben. De Babylonische verwarring komt uit Polen, Zweden, Engeland, Wales, Noorwegen, Griekenland, Turkije, Nederland, Oekraine, Zuid-Korea, Japan, Mali en de Dominicaanse Republiek. Nog afgezien van dubbele paspoorten, want dan kunnen Italië, de Verenigde Staten, Ghana en Bulgarije nog aan dit lijstje worden toegevoegd. De haven van Hamburg is één van de grootsten ter wereld, dus is zo'n vreemdelingenlegioen  eigenlijk heel logisch. Nu nog even uitzoeken hoeveel er daadwerkelijk per boot zijn aangekomen...

 

2019

juni

 

FC ST. PAULI VERKOOPT ZIJN STADION !

Zoals overal ter wereld doen voetbalklups op zoek naar gelden hun stadion in de verkoop, om na verloop van tijd te eindigen als filiaal van een Russische oligarch of Arabische emir. De cultclub in Hamburg zoekt andere geldschieters: zijn eigen supporters.

Tijdens de jongste jaarvergadering is het idee al op tafel gekomen: verkoop van aandelen en onderbrengen in een coöperatief model. Om toch maar een Arabisch-Russische coup uit te sluiten, blijft de meerderheid van de stadionaandelen in handen van de club. Zesenveertig procent mag naar de Braunweisse fans gaan  >>>

 

2019

juni

 

In deze zomer waarin plots de vrouwen-wk volop in de blangstelling staat, speelt het eerste vrouwenteam (Regionalliga) een internationale oefenwedstrijd tegen Wiener SC (3e niveau) voor een kleine 3600 toeschouwers. Dit betekent de tweede best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Oostenrijk en dat voor een westrijd op 3. Liga niveau! Te bedenken dat de St-Pauli-vrouwen normaal op de velden achter het Millerntor spelen met zo'n 100 man supporters.

 

2019

februari

AN OBSCURE GERMAN SOCCER TEAM

Het is niet echt typisch Amerikaans; aandacht voor een miezerig Duits voetbalclubje dat meer dan veertig jaar voor het laatst een titel (!) heeft gewonnen. De New York Times >>> weet het inmiddels >>>