Eerstvolgende wedstrijd:

dinsdag 28 januari 20:30

 SpVgg Greuther FŘrth - FC St Pauli

 

 live op groot scherm in Kafee De Klarist >>>

 

HET WEER IN F▄RTH OP DINSDAG 28 JANUARI

nogal wat sneeuw bij een temperatuur van minus drie klein nulletje c

 


FC Sankt Pauli Webseite

>>>


FC Sankt Pauli

Fanshop

>>>


 

Fankneipe De Klarist

in de media >>> 


Contra-Liga

tips voor wie geen zin heeft in FC Qatar Airways

>>>

 

 


 

Historisch FCSP

 >>>

 


 

 

Voetbalnieuws uit het oosten

 >>>

22 december  2019

FANKNEIPE NACHRICHTEN

2019

december

 

FC St. Pauli - Arminia Bielefeld   3:0

 

St. Pauli siegt bńrenstark   >>>

 

  

 

 

 

  STAND 22 DECEMBER      
  9. SV Sandhausen  18  24   21-20
10. Holstein Kiel  18  23   29-30
11. FC St. Pauli  18  21  24-23
12. SV Darmstadt 98  18  21   20-25
13. Hannover 96  18  21   22-30

Voor de volledige stand, uitslagen en het programma  >>>

 

 

2019

oktober

 

Cenk Şahin reageerde via Instagram op de oorlog die Turkije is begonnen in Noord-SyriŰ: "We staan aan de kant van onze hero´sche militairen en legers. Onze gebeden zijn met u!" Club en supporters zijn woedend.

UltrÓ Santa Pauli-fans hebben scherpe kritiek op de verklaring. USP heeft zijn eigen vereniging opgeroepen om Cenk Şahin er uit te gooien. Hetgeen dus inmiddels gehonoreerd is. Het was niet de faux-pas van Şahin; in het verleden heeft hij zich uitgesproken op een minachtende manier met betrekking tot het sterven van de Koerdische bevolking. Ook de solidariteitsactie van de Hamburgse club voor de aan vervolging blootgestelde ex-Paulianer Deniz Nagi werd door hem publiekelijk neergesabeld.

Inmiddels heeft Sahin onderdak gevonden bij Basaksehir; de klup die gedurende de Erdogan-era plots een topper in Turkije is geworden. Waar kennen we dit van?

 

2019

september

 

INTER ST. PAULI

Nu de transfermarkt gesloten is, blijken de Kiezkicker wel heel internationaal te zijn geworden. Maar liefst de helft, zestien (!) spelers zijn van niet-Duitse komaf. Dat is meer dan de Bundesliga-reuzen Bayern en Dortmund in hun gelederen hebben. De Babylonische verwarring komt uit Polen, Zweden, Engeland, Wales, Noorwegen, Griekenland, Turkije, Nederland, Oekraine, Zuid-Korea, Japan, Mali en de Dominicaanse Republiek. Nog afgezien van dubbele paspoorten, want dan kunnen ItaliŰ, de Verenigde Staten, Ghana en Bulgarije nog aan dit lijstje worden toegevoegd. De haven van Hamburg is ÚÚn van de grootsten ter wereld, dus is zo'n vreemdelingenlegioen  eigenlijk heel logisch. Nu nog even uitzoeken hoeveel er daadwerkelijk per boot zijn aangekomen...

 

2019

juni

 

FC ST. PAULI VERKOOPT ZIJN STADION !

Zoals overal ter wereld doen voetbalklups op zoek naar gelden hun stadion in de verkoop, om na verloop van tijd te eindigen als filiaal van een Russische oligarch of Arabische emir. De cultclub in Hamburg zoekt andere geldschieters: zijn eigen supporters.

Tijdens de jongste jaarvergadering is het idee al op tafel gekomen: verkoop van aandelen en onderbrengen in een co÷peratief model. Om toch maar een Arabisch-Russische coup uit te sluiten, blijft de meerderheid van de stadionaandelen in handen van de club. Zesenveertig procent mag naar de Braunweisse fans gaan  >>>

 

2019

juni

 

In deze zomer waarin plots de vrouwen-wk volop in de blangstelling staat, speelt het eerste vrouwenteam (Regionalliga) een internationale oefenwedstrijd tegen Wiener SC (3e niveau) voor een kleine 3600 toeschouwers. Dit betekent de tweede best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Oostenrijk en dat voor een westrijd op 3. Liga niveau! Te bedenken dat de St-Pauli-vrouwen normaal op de velden achter het Millerntor spelen met zo'n 100 man supporters.

 

2019

februari

AN OBSCURE GERMAN SOCCER TEAM

Het is niet echt typisch Amerikaans; aandacht voor een miezerig Duits voetbalclubje dat meer dan veertig jaar voor het laatst een titel (!) heeft gewonnen. De New York Times >>> weet het inmiddels >>>